Støv dit online CV af – opdater din LinkedIN profil

Et år er rundet af – et nyt begynder, mange sætter sig nye mål med et nytårsforsæt, det kan være du vil nå nye højder med din karriere i det næste år.

Det er derfor en kærkommen lejlighed til at få kigget din LinkedIN profil efter og få opdateret de relevante informationer.

Opdater dine jobs på LinkedIN

På LinkedIN, har du dine job, er du blevet forfremmet, eller har skiftet job, så sørg for at opret et nyt job, afslut det gamle, eller skift din titel.

Samtidig har du også din “headline”, mange tror fejlagtigt at dette bare er dit nuværende job, men du kan faktisk justere den selv, se f.eks. min profil: LinkedIN: Mads N. Vestergaard

LinkedIN Jobtitel

 

Jeg er “Software Udvikler”, men jeg har ændret min headline:

LinkedIN headline

“Skaber kundeloyalitet gennem software hos &hype”

 

Headline er det første dine kontakter ser når du kommer frem i søgeoversigten

Headlinen er det første der ses af en LinkedIN profil, og er dermed en teaser til dem der ser din profil, sørg for den skaber blik fang.

Sørg også gerne for at udfylde din arbejdsplads’ beskrivelse, det er den der fortæller mere om hvad du er. Er din job titel f.eks. er “Revisor HD” hos “Revisoren A/S”, siger det ikke meget, det kan være i er specialiseret i at lave revision for Landbruget, eller du har primært med IT Virksomheder at gøre, så tag den information med.

Hvis folk er nået herned i din profil, har du fanget lidt af deres opmærksomhed, udnyt det og gør opmærksom på hvem du er, og hvad jeres firma står for.

Vi er alle ambassadører for vores arbejdsplads, uagtet om vi er receptionist, eller direktør. Det er her LinkedIN er stærk som netværk, det kan godt være du kun kender receptionisten i en virksomhed du vil gøre forretning med, men hun har også mulighed for at løfte din henvendelse til den rette afdeling, og den har allerede fået en anbefaling med på vejen alene af den grund at der er gennem en relation.

Omvendt kan det også være topsælgeren der går gennem receptionisten i hans egen virksomhed, fordi receptionisten kender en indkøber i en virksomhed han gerne vil indtil. Og så har receptionisten, gjort sig mere værd fordi hun kan løfte den ind, og der er igen skabt en relation.

Mit CV er allerede online, og det er opdateret

Ja, det er meget muligt at det CV allerede lægger online, og du har det helt opdateret, det er bare ikke gemt i den store telefon bog kaldet LinkedIN, kom igang nu !

LinkedIN er meget mere end en profil database, det er et værktøj til at skabe dit netværk, og finde nye relationer i dit netværk. Derudover kan du anbefale andre, og anbefale deres færdigheder.

Alle folk kan skrive noget på sit CV, noget andet er at andre rent faktisk også anbefaler dig for det. Det er der det bliver bevist at du også kan det og at andre tør stå indenfor det.

Endorsement & Recommendation

Men det starter ikke af sig selv, tænk godt efter, hvordan er business gået det seneste år, hvem har gjort et stort indtryk på dig, hvem har hjulpet dig med at få en stor ordre i hus, hvem har gjort at fantastisk stykke arbejde som leverandør, der har gjort en forskel på din forretning ?

Endorsement handler om at give “et plus” til de små ord, folk har skrevet om sig selv. Under folks profil kan du trykke på “plusset” ud for de “skills”, færdigheder, de selv har angivet, her f.eks. en tidligere kollega, Peter Krab:

Endorse Skills & Expertise on LinkedIN

Peters første “skill” PHP, har jeg allerede trykket på, og du kan se mit billede ude til venstre, ergo folk kan se at jeg har endorsed Peter, for hans PHP færdigheder.

Samtidig har jeg ud for CSS3 sat musen henover plusset, og LinkedIN tipper mig om at jeg kan “endorse” ham for denne færdighed, ved at klikke på det.

Du kan også selv angive de færdigheder du vil “endorse”, oppe ved profilen. Du kan vælge “endorse” ved siden af profil billedet, og selv skrive de færdigheder du vil endorse, f.eks. har jeg tænkt mig at “endorse” Mikkel for hans store SEO erfaring:

Endorse Skills & Expertise on LinkedIN

 Endorsement giver dig nogle små nøgleord, på den måde kan folk anbefale dine færdigheder

Du har også mulighed for at give en “recommendation”, som er en direkte skriftlig anbefaling, som med almindelige skriftlige anbefalinger, vil mit råd være:

Giv kun en anbefaling når du har kendt folk gennem længere tid, og du med garanti kan stå inde for det der bliver skrevet.

Gør det med dine egne ord, og kun hvis du har lyst, min filosofi siger mig at du ikke skal føle dig forpligtet.

Dit navn vil være ekstra fremhævet på dennes profil, og folk vil stole på dit ord.

Det der LinkedIN er da meget fin, men jeg har da facebook

Jep, facebook er stort, meget større end LinkedIN, og det kan man kun tage hatten af for, men i min optik, er det mere privat, det er der du godt kan være bekendt at lægge et billede op med den store cigar og nytårs hat, men det er næppe det samme billede du ønsker din kommende arbejdsgiver skal se ?

Du kan sagtens søge job via facebook, men det er mere dit private netværk du plejer den vej igennem, og det skal du også huske !

Min kollega Mikkel var for nylig ude at holde et foredrag på Innovationsfabrikken – IBC, hvor han spurgte eleverne hvor mange der var på facebook, med en enkelt undtagelse, bekræftede alle de var på, for den sidste var det en princip sag.

Til spørgsmålet om hvor mange der var på LinkedIN, var det kun en god håndfuld ud af 30 elever, hans eneste råd var kun:

Kom igang !

Han forklarede dem værdien af netværk, og at det kan være at de kun kommer til at finde hinanden igen, gennem LinkedIN, og bemærker job ændringer, og pludselig kan bruge hinanden til at gavne karrieren.

Nu har 15 af dem connected til Mikkel på LinkedIN.

Budskabet er, start dit netværk allerede på studiet, det kan være det er sådan du får dit næste job.

  • Der er over 1.200.000 danskere på LinkedIN
  • Danmark er top 24 land på LinkedIN
  • LinkedIN til rekruttering er vokset med en faktor 7 de sidste par år.

 

Sidst og ikke mindst, dette er en lille nytårskur til at få din LinkedIN profil “back on track”, hvis du ikke har brugt den længe. Der skulle ikke gerne gå et år inden du bruger LinkedIN igen 😉